At læse er at leve

"GIFTMORDEREN" af Josephine Baden Bøndergaard


1. bind i serien om Mia Lindholm udgivet marts 2024 på FORLAGET FORFATTERSKABET


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


"VARME HÆNDER"


Sygeplejersken Jenny arbejder på intensivafdeling, et job hun er glad for, trods den ene læges arrogante og nedladende holdning overfor sygeplejerskerne, er jargonen fri blandt det andet personale og de arbejder alle godt sammen
På en af Jennys nattevagter modtager afdelingen en kvinde, den 32årige Olivia. Hun er ikke kendt i hospitalsregi med sygdomme, og som standard procedure tages blodprøver for alkohol og andre stimulanser. Olivia er af en veninde fundet bevidstløs på gulvet i soveværelset. Kort tid efter indlæggelsen dør hun.


Indenfor kort tid indlægges 2 andre kvinder, Randi og Elsa, også de afgår ved døden på Jennys vagt under mystiske omstændigheder, og hun kommer i Politiets søgelys. 


Hos Olivia finder veninden Lisa en årbog fra gymnasietiden blandt den afdødes efterladte ting. På billedet af Olivias klasse er 3 ansigter overstreget med sort tusch, og da lignende årbog findes hos de 2 andre afdøde, Randi og Elsa, sættes kriminalassistent Anton Berg og politiassistent Mia Lindholm på sagen. Da opklaringen viser sig at trække tråde længere tilbage, sættes også Rejseholdet på sagen.


"MODSTÅ IKKE DEN, DER ER OND.

MEN UANSET HVEM DER GIVER DIG EN LUSSING PÅ DIN HØJRE KIND, SÅ VEND OGSÅ DEN ANDEN KIND TIL."


"Giftmorderen er forfatterens debutroman, og jeg må sige undskyld til hende, men jeg er ikke fan.

Var bogen udgivet som en ungdomskrimi, så havde jeg kunne give en ekstra🌻eller 2.

Sproget er dilettantisk, og "show don´t tell" enten mangler helt eller er som, at stirre ud i luften.

Morderen var for mig hurtigt genkendelig.


OM LÆSELYSTEN er et citat fra netop Forfatterskabet om ikke at læse ens, og derfor skal anmeldelsen her ikke afholde dig fra, at læse bogen.


Læselysten giver 1/5 🌻