At læse er at leve

"SKABERVÆRK" af Tine Gudrun


2. bind i serien om politikommissær Lasse Miller og politiassistent Silke Løve udgivet februar 2024 på FORLAGET GRØNNINGEN 1


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


"YOU CAN RUN, BUT YOU CAN´T HIDE"


Bussen med skolebørnene stopper ved skolen på Frederiksberg, og glade børn vælter ud af bussen i armene på forældrene, mens ordene strømmer ud af munden på dem. Hytteturen har været spændende, fuld af indtryk. Men ét barn står tilbage, Rapanu. Rebecca, er som den sidst blevne pædagog,

på vej hjem, men runder skolen en ekstra gang for, at tjekke alt er lukket, og her ser hun drengen.

Efter flere forgæves opkald til forældrene beslutter Rebbeca sig til, at følge Rapanu hjem.


Politikommissær Lasse Miller og politiassistent Silke Løve kaldes til Frederiksberg. To kvinder er fundet myrdet i deres hjem, Rapanus hjem, hans mødre. Ledende kriminaltekniker Ole Eliasson har i hjemmet fundet nogle håndskrevene breve uden afsender. "Gud vil straffe jer" står øverst på det ene. 


Vicepolitidirektør Lasse Øsén presses ovenfra af justitsministeren, der af frygt for sin egen plads i regeringen vil se resultater, og kriminalreporter Annika Stål fra "Morgenposten" står allerede klar med overskriften "Lesbiske mødre ofre for hadforbrydelse".

Er der et læk på politistationen? 


Ved Vesterhavet kigger Matthæus på sin nabo Andreas, den gamle mand har netop fået nyheden om, at hans datter Rakel, eller Ronja Regnbue som  var det navn hun tog, da hun flyttede til København, er en af de dræbte, og at han nu står som eneste pårørende til sit barnebarn Rapanu, et barnebarn han aldrig har mødt.


Og så findes endnu et par dræbt. Fællesnævneren for de 2 drab er, at begge par var velhavende, og at de begge var i behandling på fertilitetsklinikken "Gode og Voss".


"DU, DRONNING, HIMLENS OG JORDENS HERSKER.......VI ER KLAR TIL DIG. TIL DIN NÅDE. TIL AT BLIVE ET MED DIG"

6 piger, 6 veninder bundet sammen i al evighed. 6 piger, der alle er flygtet fra den indremissionske lille by ved Vesterhavet, hvor de er vokset op.

6 kvinder der holder venskabet intakt, og hvert år på samme dato mødes.  


"GUD GIVER, OG GUD TAGER"


"SKABERVÆRK" springer mellem årene 2003 og 2023, på samme datoer i juni. Hvilket holder sammen på kapitlerne og giver mening, i en bog der ellers gjorde, at jeg måtte lave et "stamtræ". Som i  "DUKKESAMLEREN"  er persongalleriet alt alt for stort, det trækker desværre 1🌻ned.


Men forfatteren har skrevet en bog, der makaber, og fyldt med begær, incest, og venskab bundet sammen i al evighed i kampen for retfærdighed.

En bog med et fandens godt plot, der som med "DUKKESAMLEREN" har en fuldstændig uforudsigelig slutning.


Bogen blev læst på en dag, og

LÆSELYSTEN giver 4/5🌻