At læse er at leve

"TROSKYLDIGHEDEN SELV" af Lone Theils


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.

Bogen er 6. bind i serien om Nora Sand.


FØR ELLER SIDEN SÅ SNYDER DU DIN MAND, ELLER HAN SNYDER DIG,

OG SÅ ENDER DIN KÆRLIGHED MED,

AT VÆRE ET SLØRET FOTO FRA ET SNUSKET

HOTELVÆRELSE.


Nora sendes til Liverpool af "GLOBALT". Englænderen Thomas "TOM" Alexander Jones er anklaget for et muligt drab på sin hustru Sally Malone. Parret havde været på ferie i Danmark, og Sally var fundet druknet i sommerhusets pool. Familien fandt det mistænktligt, da Sally ikke kunne svømme, og der i parrets kufferter ikke var fundet badetøj.

Den danske retsmediciner der havde foretaget obduktionen skulle nu vidne, og det var på den baggrund, at Nora nu sad på tilhørerbænken i retsalen.

Og netop pba. dette vidnesudsagn frifindes Tom Jones, men Nora sætter sig for at blive lidt længere i Liverpool for, at grave dybere i Sally og Toms forhold og fortid.


Sporene fører Nora tilbage til Danmark og en lydfil, der er sendt til en email på restaurant, hvor Sally og Tom har spist. Nora opsøger en gammel ven i hans lydstudie for, at få hjælp til at fjerne unødig støj fra filen. Det er et skænderi mellem ægteparret og en masse vandplask. 
Der kan ikke herske nogen tvivl om, at det er Tom, som har skubbet Sally i poolen.

Nora tager tilbage til Liverpool. Før hun forelægger sine beviser for de Engelske myndigheder, er der et par forbindelser til ægteparret, hun må kontakte. Hun mangler også lidt mere "kød" på artiklen til "GLOBALT".

Nora har lige fra første glimt af Tom Jones i retsalen haft en fornemmelse af, at have set ham før....og frem fra mørket, dukker John Taylor, William Smith og Dannie Blackwood op. En søgning på Google leder kun Nora til Duran Duran og skuespilleren Will Smith, intet der har nogen forbindelse til Tom. 
En pludselig indskydelse får Nora til at tage til den Skotske fiskerby Arbroath, noget i underbevistheden siger hende, at den sidste brik i puslespillet skal findes der, eller .. ?


UDSEENDET ER VEL IKKE DET ENESTE, DER FÅR FOLK TIL AT FORELSKE SIG. Jeg har været "forelsket" i Nora Sand fra første bind, og forelskelsen er ikke blevet mindre efter dette sjette bind. Måske man skulle fri ? Eller lade andre om det... 😍


Sjette bind er hæsblæsende fra starten, og slutningen uforudsigelig.


Hele handlingen, plottet, efterlod en tænkepause.
At være naiv og lade sig lokke, forfører af ham du møder på en bar, på de sociale medier, på dating apps.
Du hører det så tit, kan det stoppes ? Nej det tror jeg ikke, der vil altid være disse manipulerende psykopater derude. Nogen af jer husker måske
Casper Rieper-Holm, der udgav sig for at være mange millionær ?
TV2 lavede i 2018 en dokumentar om ham og forholdet med Amanda Kastrup i "En fremmed flytter ind".


Bogen "landede" her kl.15, og var læst kl.20. Kun afbrudt af aftensmad og det nuværende ynglingsserie.
Til efteråret må den så vige pladsen for DR1's "Pigerne fra Englandsbåden" første bind i serien om Nora Sand bliver nu en TV-serie i 8 afsnit. 


KOMMER DER ET NYT AFSNIT AF "BORGEN" ?På skalaen 1-5,

giver jeg 5