At læse er at leve

"JAGTEN PÅ STINE GEISLERS MORDER" af Peer Kaae


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


FORLAGET skriver i pressemeddelse:

"Drabet på den 18-årige gymnasieelev Stine Geisler under pinsekarnivalet i 1990 er danmarkshistoriens mest berømte uopklarede mord....Det er en stærkt personlig beretning om den besættelse, der driver Peer Kaae til at jage morderen, som er gået fri gennem 3 årtier." 

Min forlovede Sten, var den første af os 2, der læste bogen. Han er ikke blogger eller anmelder, så jeg spurgte ham som læser, "Hvad syntes du ?" hans svar kom prompte, "Den er mærkelig og forvirrende. Og så er det mord ikke det, jeg tænker på som det mest berømte uopklarede mord i Danmark"


Normalt er vi ikke altid enige, men her giver jeg ham ret. Hvorfor skrive om Stine Geisler, hvad er forfatterens drive ? Er det faktumet, at han kender en del af de personer, der er kommet i og omkring det miljø, som Stine Geisler også kom i ? Eller for at vi atter en gang, skal belyse politiets arbejde den gang ? For så forstår jeg det. For en afklaring mener jeg ikke kommer nogen til gavn, forælderene er døde, flere af de mistænkte er døde, den eneste der måske ønsker en afklaring er Stine Geislers bror, vi ved det ikke. 


SABINES - USKYLDEN DER RØG

"JEG ER 100 ÅR, DU ER 18"


Forfatteren skriver i sit forord:

"Det er en kulsort, ubærlig og tragisk historie - især hvis man læser Stines mors gribende ord gennem årene til diverse medier. Udtalelser der vidner om et tab og en sorg, hun aldrig fik dulmet, fordi gerningsmanden gik fri"


Begge forældre er døde, faderen i 2004, og moderen i 2020. Selv hvis man ikke har haft, eller oplevet, det samme, ville min vrede være rettet mod samfundet, den danske rettergang, politikerne og politiet. I dag kan vi opklarer stort set alt med den teknologi der findes, også gamle sager HVIS eksempelvis DNA er gemt. Men vi taler om 1990, ikke middelalderen, og jeg er så meget enig med forfatteren, at politiets behandling af sagen om Stine er på godt dansk "til at lukke op og skide i". Der blev brugt ufatteligt mange ressourcer, men mangt og meget blev kastet væk, kasseret som ikke brugbart materiale, og jeg tror at, det er dette forfatteren prøver, at belyse ved at gå i politiets fodspor.


Men forfatteren har været for tæt på, og er følelsmæssigt berørt, og bogen stiller stadig spørgsmålet fra mig til forfatteren, "Hvorfor skulle den skrives ?" 

Heldigvis skriver forfatteren i sit efterord, "at livet skal leves med de levende  og ikke de døde." Og det håber jeg, at han holder ved, for sit eget vel og vel,og sin familie. Lev med de levende.....

Jeg giver bogen 1 ⭐
Primært fordi jeg læste den.

Stine Geisler var vild med sangen "NOTHING COMPARES 2 YOU" af PRINCE.
"Since you been gone,

I can do whatever I wantI can see whomever I choose

I can eat my dinner in a fancy restaurantBut nothingI said nothing can take away these blues'Cause nothing comparesNothing compares to you"