At læse er at leve

"SORTE ØJNE"  af Jeanette Sigsgaard


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.

JEG VED, DET BETYDER ET SKIFTE, ALTSÅ ET SKIFTE MELLEM OS.


Efterforsker Lina Haugen er knap trådt ind på sin nye arbejdsplads, Nordsjællands Politi, da hun kastes ud i arbejdet. Et makabert drab er begået på en båd i Gilleleje Havn. Offeret er en kendt TV vært på debatprogrammet "Nyhedspanelet", Steffen Nielsen. 


Lina er netop flyttet fra Aalborg til København med sine 2 børn, Emil og Caroline, efter skilsmisse.
Lina har fået arbejde og bolig, men har ikke andet netværk end sine forældre, som træder til med pasning af børnene, da b
ørnenes far Magnus er blevet boende i Aalborg. 

Lina har dårlig samvittighed over ikke, at have den fornødne tid til børnene. Var det forkert at flytte, fylder jobbet for meget, er hun en dårlig mor ? 


Et nyt drab med samme modus operandi begås, en ung mor findes i klitterne ved Hornbæk. Denne gang har morderen dog været sløset og efterladt DNA på gerningsstedet.
Men er der nogen forbindelse mellem de to ofre ? 
Efterforskerne træder lidt vande, indtil Lina kommer i tanke om en 28 år gammel uopklaret sag, hvor et ægtepar var dræbt, og 2 små piger forsvundet, og hvor modus er sammenligneligt.


Men hvem er morderen, hvad er forbindelserne imellem ofrene, og hvor spiller "Pigetelefon" ind. Slutspurten er hektisk og afslutningen uforudsigelig.










Det tog mig under 20 timer at læse bogen, jeg var bundet af handlingen fra start til slut.
Ikke så stort et persongalleri, ingen navlepilleri og beskrivende "lagen-gymnastik", meget mere krimi.

Handlingen fik mig til at tænke på et indslag på "TV2 News" om mobiltelefoni, den evindelige debat om skærmtid contra fysisk nærvær. Om vi er tilstede nok ? Er jeg ?

Morderen møder du tidligt, du kommer helt ind i hovedet på ham eller hende. En mørk og spændende verden, hvor psyken gang på gang får et knæk, en ny drejning, en ny ham.


Spoiler:
Har du læst "Sybil" af
Flora Rheta Schreiber, eller set filmen, så forstår du hvor jeg vil hen.


Det er forfatterens debut som krimiforfatter, og fortsætter hun i den stil, så læser jeg med.


På skalaen 1-5,
giver jeg 5 ⭐