At læse er at leve

"SKYGGERIGET" af Kim Faber og Janni Pedersen


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


HOVMOD STÅR FOR FALD


Fjerde bind i serien om politikommisær Martin Junckersen og Signe Kristiansen, og med en undskyldning til forfatterene, ikke den bedste.

Jeg læste den på under 12 timer, mens jeg spændt ventede på slutningen. Og den kom, med en uforudsigende afslutning på hovedplottet, og her må jeg give forfatterne credit.    


Bogen starter med et brag, en bygning på et kraftværk i Nordjylland dratter sammen, og under en bjælke findes liget af en mand. En bombe er detoneret, og en gruppe klimaaktivisterer påtager sig skylden.


Næste kapitel. I København er Juncker kaldt til et plejehjem, hvor en beboer ligger død i sin seng.  Plejehjemslederen finder det mistænkeligt, da der har været påfaldende mange dødsfald indenfor kort tidsrum. 
Men da et drab er fundet sted i Nordsjællands rigmandskvarter, overdrager Juncker med stor lettelse sagen på plejehjemmet til en kollega. Den dræbte er nemlig søn af Danmarks Klimaminister., og den erfarne efterforsker Juncker sættes på sagen.


Næste kapitel. Den gruppe klimaaktivister der har taget ansvaret for detonering af bomben på kraftværket, besøges. Flere af dem er tidligere kendt af politiet fra aktioner bla. ved rydningen af Jagtvej 69 i 2007. Den bedst kendte af politiet, Rosa, er forsvundet, og ressourcer sættes ind på at finde hende.


Næste kapitel. Krigen i Bosnien. En dreng overlevede et massemord begået af berusede Bosnisk Serbiske militis"soldater". Danske FN soldater havde været på stedet, men da de ikke måtte trække våben, valgte den kommanderen, at de skulle trække sig tilbage. Den overordnede, var den nuværende Klimaminister, og den unge dreng, nu mand, har dedikeret sit liv til at finde ham.Sidste kapitel. "Den røde tråd"

Find den. Den er der, men den er tynd, måske mere lyserød.

Er det klimaterror ?

Hvem dræbte Klimaministerens søn ?

Er loger og bander det samme ?

Kan penge afhjælpe alt ? 

Og hvad skete der egentlig på plejehjemmet, og med Rosa ? Er det ikke bare ligegyldige delplots ?

Jeg havde glædet mig til "Skyggeriget", men syntes den falder lidt ved siden af de 3 andre i serien.

Måske næste gang ? Hvis der kommer flere.


På skalaen 1-5,     
giver jeg 3⭐