At læse er at leve

"NATTEVANDRER"af Louise Nielsen


Bogen er første bind i serien NATTENS GERNINGER.

Den er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


JEG ER STOR FAN AF BANALE FILM MED LYKKELIGE SLUTNINGER


  • På en café i Sofia sidder Raya Costa udenfor i solen, hun kigger på en ældre mand og en lille pige, der sidder på en café på den anden side af gaden. De griner, snakker, og sammen deler de en sandwich.
  • I Blommeskobbel på Als går Rolf Arvidsen tur med sin hund Molly. Ved en stendysse finder de et lig i en sæk.
  • I en lade bag Hotel Perlen ved Sønderborg bugt, har ejeren Alex Holmes hængt sig.
  • Den pensionerede politidirektør Janus Ravn findes af sin cykelkammerat, liggende død i sit hus.
  • På Sønderborg Rådhus holder Børne- og Ungdomsudvalget møde. Jon Aakeson er mødeleder, og på dagsordenen er spørgsmålet om forældrene til Gry Lunding skal have øget samværd.
  • Med kort tids mellemrum modtager Sønderborgs politi 2 videoklip. Begge med makabre optagelser af henholdsvis en kvinde og en mand.
  • En kvinde kidnappes fra sit sommerhus.
  • Og så vender datteren til Alex Holmes, Andrea, hjem til faderens begravelse fuld af mystik.


Kriminalassistenterne Matti Villum og Nora Kaufman fra Sønderborg Politi, sættes på efterforskningen, en efterforskning der trækker tråde mere end 30 år tilbage til familiedramaer, pædo- og nekrofili.

Denne anmeldelse skulle egentlig ikke være skrevet nu. Jeg ville afvente det næste bind, "Nattens Mørke", men da den først udkommer senere på året, og min kringlede hjerne ikke vil kunne huske halvdelen til den tid trods notater og post-its, så skriver jeg anmeldelsen nu.


For jeg blev ikke fanget ved første ord, linje, afsnit eller kapitel, jeg har været længere om at læse denne bog, end jeg plejer, jeg blev først fanget i sidste 1/3 af bogen.

Jeg fik dissideret hovedpine af, at skulle holde rede på den røde tråd imellem plots, og forpustet over, at holde rede på de mange navne og relationer.
Jeg blev irriteret over, hvordan det enkelte kapitel var opsat, med det ene plot overlappende det andet fra side til side, forkerte navne og grammatiske fejl. Jeg læste en anden anmelder tilskrive det redigeringen af manuskriptet, og det tilslutter jeg mig.


Men da den sidste 1/3 så kom, så blev jeg holdt fast. Den røde tråd blev viklet ud af garnnøglet, men efterlod dog en lille knude : Hvorfor hedder bogen "NATTEVANDEREN" ?


Bogen er ikke for sarte sjæle, den er til tider makaber, så man skal nok have en smule "is i maven" for at læse den. Men det trækker 1⭐ op.


På skalaen 1-5,

giver jeg 4