At læse er at leve

"NATJÆGER" af Line Holm og Stine Bolther


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatterne eller forlag.

Bogen er 3. bind i serien om Maria Just og Mikael Dirk.


"FOR MANGE ÅR SIDEN BEGIK JEG EN FORBRYDELSE...
...JEG STARTEDE EN LAVINE, DER REV UTALLIGE SKÆBNER MED SIG, JEG FORANDREDE LIV OG SLUKKEDE LIV, JEG SKÆRMEDE NOGEN, OG ØDELAGDE ANDRE"


Maria var frustreret, irriterret, vred. En løbetur ville gøre godt, havde hun tænkt, men en begynde hovedpine gjorde, at turen blev kortere end planlagt.
Bodil, politimuseets leder, havde om formiddagen introduceret hende til en ny medarbejder på politimuseet, amerikaneren Henry Hall som var forsker i DNA-teknologi, og brugen af dette i politiefterforskning. Efterfølgende havde Bodil fortalt Maria, at hun skulle belave sig på en "mere tilbagetrukket rolle" på museet.

Det gav ingen mening. Hendes seneste udstilling på Politimuseet, der var åbnet i påsken om "Danmarks forsvundne børn", havde været en godt besøgt udstilling med massiv presseomtale.


Og nu står hun så der på en p-plads sammen med en flok drenge. Deres fodbold er trillet ind under en varevogn, og de kan ikke selv få fat på den. Bilen lugter forfærdeligt, og de har trukket sig lidt væk, men Marias instinkt siger hende, at noget er galt, og åbner dørene til varevognens lastrum. En sødlig lugt strømmer hende i møde, der en en blodplamage på gulvet og gemt helt tilbage i rummet, en død nøgen mand svøbt i et tæppe.


"J & J Krull", Jonas og Jannik, far og søn, dødsboryddere, er denne dag på job i Odense. En ældre dame er død, og bobestyren har hidkaldt dem til at tømme resten af boet. Der var ingen arvinger, så de kunne tage alt med sig, dog undtaget personlige papirer.

I København afholdes der topmøde og erhverskonference om fremtidens energiforsyning. Statsminister Troels Mejding har inviteret statsledere og politikere fra nær og fjern for at diskuterer atom-, sol- og vind energi.
Et forslag som oppositionen og klimaaktivisterne ikke deler glæden ved, mange mener, at statsministeren er i lommerne på flere af erhvervslivets magtfulde folk.


Maria og Mikael mødes igen, da Mikael bliver sat på sagen om offeret i varevognen. De har ikke set hinanden siden deres veje skiltes sidste år, hvor Maria var blevet inddraget i sag om flere attentater på politietaten. Den gamle "gnist" mellem dem ulmer stadig, men Mikael irriteres til stadig over Maria's egenhændige efterforskning.
En efterforskning der trækker tråde tilbage til "De forsvundne børn".


"DEN SLAGS HAR HVERKEN EMPATI ELLER SAMVITTIGHED.

DE HAR END IKKE KÆRLIGHED TIL DERES EGNE BØRN.

SÅ SELVFØLGELIG GIK HAN EFTER MIT DYREBARSTE"

Forpustet som efter at have været gået op ad trappen i Ribe Domkirke, 248 trin til toppen af tårnet. Ja, jeg var ved, at besvime lige før, jeg nåede toppen, men fortsatte, og det samme med bogen her.


Kunne ikke finde finde rede i de forskellige plots og delplots, for mange løse hår i fletningen. 

Men så blev fletningen samlet, det hele gav mening.


At jeg mod slutningen, troede jeg havde opklaret plottet, gjorde ikke slutningen dårligere, for jeg havde ikke helt ramt plet. 


Men om der kommer et 4. bind, lader jeg op til dig læser, selv at vurdere. Bogen anbefales ihvertfald herfra.

På skalaen 1-5,

giver jeg 4