At læse er at leve

"LIGENE I LYSTHUSET" af Anna Grue


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


"Intet beroliger nerverne som en sirligt tilrettelagt drabsefterforskning,
hvor det med sikkerhed er enten obersten, præstefruen eller butleren,
der er den skyldige"

Anne-Maj Mortensen er en travl dame, indimellem foredrag, gå turer med Mortensen den tredje og løsning af kryds og tværs, så hjælper Anna dagligt datteren Iben, der har fået bækkenløsning, og er af lægerne beordret minimum aktivitet resten af graviditeten. Anna hjælper derfor den lille familie med indkøb og madlavning.
Anne-Maj opsøges en aften af Irene Hessel. Irene har været til et af Anne-Majs foredrag, og håber at Anne-Maj kan hjælpe med at få frikendt Irenes søn Gustav, der er anklaget for at have dræbt 2 af sine venner. Nødtvunget påtager Anne-Maj sig, at undersøge sagen.

"Godt så" Helle fortsætter med isnende sarkasme:
"Vi skyder skylden på den psykiatriske patient. Det er også det nemmeste"
"Nej, det er det ikke. Det nemmeste ville være bare at opgive"


Anne-Maj må trække på sit netværk af de 2 professionelle opdagere, hun tidligere har samarbejdet med, politikommisær Liselotte Schmidt, efterforskeren Anders Hall, og med journalisten Helle Wiig. De 2 førstnævnte er ikke altid glade for Anne-Maj's detektivarbejde, måske fordi hun finder oplysninger, politiet har overset.

Da barnebarnet Didi flytter ind hos Anne-Maj på hverdagene, og efterforskningen trækker tråde til IT-verdenen, er det oplagt, at få hjælp af Didi's ovenud, for alderen, eminente viden og evner i og om IT. 


Sagen og Anne-Majs efterforskning, viser sig at være mere indviklet end som så. Vidner der hellere tier end taler, en mangelfuld tidslinje, og oveni har Anne-Maj en deadline. Irene Hessel er dødsmærket af cancer, og hendes højeste ønske er, at se sin søn Gustav frikendt inden hun dør. 

Fletningen løsnes gang på gang. Hacking, netsvindel, utroskab og hustruvold, løgn på løgn, Anne-Maj tvivler på sig selv, om det vil lykkedes hende at få fletningen gjort færdig.


Ingen sirener,ingen hvinende dæk, ingen varselsskud, intet unødigt drama.
Bare fire uniformerede statstjenestemænd,
der i skæret fra de blinkende blå lys forhindrer en dobbeltmorder i at flygte"

Må desværre give andre bogbloggere ret i deres anmeldelse af "Ligene i Lysthuset"

Den sidste del af bogen trækker ud med lange forklaringer fra de involverede personer, det bliver lige i overkanten. Det samme gør bogens start med den udførlige beskrivelse af hvert enkelt rum i Lysthuset.
Jeg blev glad for personlisten på første side, da der er et stort persongalleriet, og du kan let "farer vild", det afhjalp listen mig fra, og giver bogen en ekstra ⭐
Jeg har læst de 3 andre bind i serien om Anne-Maj, og må beklage overfor forfatteren, men dette bind rammer for mig ikke helt rammer de 3 første.


"Katten, hvad med katten ? Hvem tager sig af den ?"

Typisk mig, hvad med katten..... 😂😂

På skalaen 1-5,

giver jeg 3