At læse er at leve

"KVINDERNE BAG VESTEN.I skyggen af en rocker"


af Stine Lukowski og Christina Ehrenskjöld


Udgivet på FORLAGET PEOPLE´S


Seks kvinder trodser vesten og interviewes af forfatterne om rollerne som mor, hustru, kæreste og døtre til en rocker, et bandemedlem.
Det er 6 skæbnefortællinger om angst, usikkerhed, utryghed, underdanighed, afmagt og vold. Om en hemmelig verden der bindes af broderskab og kodeks, hvor kvinderne ikke kan andet end at være tilskuere.


"VI BEFANDT OS I EN PARALLELVERDEN TIL DET OMGIVENDE SAMFUND"


Det er normalt ikke en bog, som hører ind under Læselystens sædvanlige anmeldelser, men jeg har altid selv været fascineret af den verden;

Motorcyklerne, sammenholdet, de rå typer "bad boys"

Min forlovede læste bogen før jeg. Han har en del kendskab til miljøet, ikke som medlem af en rockerrelateret bande, men af andre årsager, der er anmeldelsen ligegyldig. Han beskriver bogen som god og letlæselig, men en bog der mest henvender sig til de med en eller anden slags interesse for miljøet. Han fortæller også, at trods forfatternes lovning om sløring af personer og steder, har det været ham muligt at genkende flere personer og steder. 


Jeg har haft lidt svært ved at forstå, hvorfor bogen skulle skrives, og disse 6 kvinder, trods deres modighed, har deltaget. 
Alt her står for min egen regning, men når man ved, at det kan ske, at man kan genkendes, og deraf kan udsætte sig selv, sin familie, og ikke mindst det pågældende bandemedlem for en eller anden form for repressalier, giver det ingen mening for mig.


"Alt har en pris" skriver forfatterne, og ja, forblændet af kærlighed svævende på en lyserød sky, feteret og sat på en piedestal, og uvidende om denne pris, så er du i mine øjne dum.
UNDSKYLD til de det måtte ramme

For træder du ind i hans verden, der emmer af testosteron, så må alarmklokkerne da ringe? Og når han bærer en vest med et rygmærke, og ofte også kører på en Harley Davidson, så burde det bimle og bamle for dine ører! 


For forældre, børn osv. er det, som forfatterne også skriver, en del anderledes, de kommer ikke alle i klubhuset, og ser oftest deres søn og far i et helt andet lys, dog forfølger en angst dem dagligt. Alt dette vil jeg ikke komme mere ind på, det vil være at spoile.


"JEG TÆNKTE MEGET OVER, HVORNÅR MIN FAR VILLE DØ.
I DEN PERIODE HAVDE JEG DET SAMME MARERIDT HVER NAT." 
                                                                                                   Ditte


Bogen er som tidligere skrevet ikke en bog, jeg normalt ville anmelde, og min fascination af, specielt, motorcykler er ikke blevet mindre. Skal lige tilføje, at "cyklerne" ikke omtales særlig meget i bogen. Men som årerne er gået, er jeg ikke længere fascineret af miljøet og "bad boys".


LÆSELYSTEN
giver 1/5 🌻