At læse er at leve

"KUN VI KENDER SANDHEDEN" af Christina List


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


FACIO UT FACIAS - Noget for noget


Den lille jydske by Sejs-Svejbæk rystes af fundet af et lig i skoven. Det er en lille pige med tydelige tegn på mishandling, der er flere brændemærker og snitsår på hendes spinkle og nøgen krop. Hendes ryg er skåret op i et mønster af englevinger, samme modus operandi som seriemorderen Adam Engel "Dødsenglen" brugte på sine ofre.

"Dødsenglen" har kun været prøveløsladt en kort tid, da politiet finder ham og varetægtsfængsler ham.

Sagen er opklaret, og lukkes.


Sarah Engel lever i skjul, hun lider dagligt i frygt for, at faderen finder og opsøger hende, og for at omverdenen genkender hende som "Dødsenglens datter". Smerten dulmes med alkohol og selvskade, flere gange har hun forsøgt selvmord. Hun har ingen kontakt med andre end Lucy, og en periferisk veninde Anna, som denne aften finder Sarah i en blodpøl, og må stoppe blødningerne, da Sarah ikke ønsker, at komme på skadestuen.
Denne omsorg vækker noget i Sarah, som hun ikke husker, at have oplevet før, og hun åbner lidt op for Anna om årsagen til selvskaden.

Mennesker er skabt til at blive elsket.


På et værtshus i byen søger stjernereporteren fra "Dagbladet" Kevin efter brugbare informationer til sin artikel om mordet, og snu som en ræv opsøger han 2 betjente, Michael og Jacob, ved baren. Efter et par øl bliver Jacob snaksagelig, det var nemlig de 2 betjente og politihunden Pav, der fandt liget i skoven. Og så kommer der skub i Kevins artikel, for i samme momang modtager han anonyme mails med baggrundsoplysninger om "Dødsenglen"


Da Kevins kæreste findes død, sættes en lavine igang. Hendes ryg er skåret op i et mønster af englevinger.

Sarah, Michael og Kevin kædes sammen i forsøget på, at finde morderen, og sandheden ? Og hvem er Lucy ?


Spoiler: 

Bogen er ikke for sarte sjæle. 


WOW WOW WOW 

Bravo for en debut. 


Jeg blev fanget ved første linje, og 1-2-3 var bogen læst færdigt.

Jeg blev forført, og drevet ud i den afhængighed, det er at læse en god bog, hvor du glemmer alt omkring dig.

Sarah, Kevin og Michaels historier kædes godt sammen, plottet er der med stort P, og afslutningen er uforudsigelig. Som ekstra bonus, er der gys for alle pengene.


Forfatteren har allerede på Instagram meldt ud, at hun har færdigskrevet næste bind, og anmelderen her, lille mig, kan simpelthen ikke vente med at læse den.På skalaen 1-5,

giver jeg 5⭐