At læse er at leve

"MIT NAVN ER JENSEN" af Heidi Amsinck


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


Journalisten Jensen vender hjem til Danmark efter mange år i London som udenrigskorrespondent for avisen "Dagbladet". En kold vintermorgen finder hun i det indre København et lig af en ung mand godt gemt i sneen.
Jensen får af sin redaktør på "Dagbladet" ikke til opgave, at skrive om mordet, istedet får hun redaktørens skoletrætte nevø Gustav, som praktikant. Sammen beslutter de at opklarer sagen.

Hvorfor blev den unge mand dræbt, og hvorfor sad han med et skilt i hånden med teksten: Skyldig ?

Og i alt dette spøger Jensens tidligere kæreste Kriminalassistent Henrik Jungersen, de 2 har et kompliceret forhold, Henrik er gift, men de 2 tiltrækkes stadig af hinanden.


Spoiler.


"Mit navn er Jensen, kun Jensen"
Vi får ikke Jensens fornavn, at vide. I starten syntes jeg, det var noget underligt, men tanken ledes hen mod debatten om kønsneutralitet. Et samfundspolitisk og betændt emne, Om det er forfatterens intention vides ikke, det er for min egen regning. 


At det er forfatterens debut, som krimiforfatter, er utroligt. Fra første side føles det som, at træde ind i en velkendt verden, at det ikke er første bog i en serie, at du har kendt hovedpersonerne længe, Journalisten og Kriminalassistenten

Bogen har det hele. Mord, en politiledelse der kræver handling og ikke mindst hurtig opklaring, svigt, utroskab, længsel og spørgsmålet: Er det samfundets skyld, hvem peger skiltet på ?


På skalaen 1-5, 
giver jeg 4⭐