At læse er at leve

"ET BEDRE STED. NI MÅNEDER I 2021" af A. B. Hammersø


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatterne eller forlag.

Bogen er sidste bind i trilogien om kriminalkommisær Michael Sand og juristen Lisbeth Berger.

A. B. Hammersø er et pesudonym, bag navnet gemmer sig ægteparret Alex Sørensen og Birgitte Hammer.


FORLAGET skriver i pressemeddelse:

"Kriminalkommisær Michael Sand efterforsker to uafhængige kriminalsager: menneskesmugling og giftmord... De to kriminalsager forløber uafhængigt af hinanden, indtil de i efterforskningsmæssig sammenhæng flettes sammen mod slutningen af bogen... På hjemmefronten står Michael og Lisbeth overfor store udfordringer, da en voldsom ulykke ændrer deres liv for altid"


DER VAR INGEN BRIKKER MED LIGE KANTER I PLAMAGEN


På en rasteplads ved Artillerivej på Amager ligger 2 lig. Uidentificerbare, deres hoveder er smadret til ukendelighed og fingerspidserne stærkt forrevne. 2 lignende sager dukker op i henhv. Syd- og Øst Jylland, hvor en af de fundne mirakuløst overlevede, skræmt og uden lyst til kommunikation, heller ikke på fransk.


SKADEDYR SKULLE VÆK - FJERNES - ELIMINERES


Marianne og Knud-Erik Rasmussen nyder pensionisttilværelsen, børn og børnebørn, men Marianne får diagnosen uhelbredelig kræft, og sætter sig for "at gøre verden til et bedre sted" inden hun dør.

Ved en sammenkomst på sin gamle arbejdsplads øjner hun det første mål på sin mission. Hjemme i køkkenet  bliver der nu fabrikeret hjemmelavede fyldte chokolader med Mariannes helt specielle ingrediens, og en æske afleveres til første offer.

I haven får Knud-Erik hjælp af havemanden Ibrahim til "det hårde arbejde". Ibrahim er fra det nordlige Afrika, han taler ikke dansk men fransk, og Knud-Erik der er gammel fransklærer, nyder at få brugt sproget igen. 


TOUS SONT RESPONSABLE DE TOUS - ALLE ER ANSVARLIGE FOR ALLE /Sartre


Da Lisbeth's søster og svoger omkommer i en bilulykke påtager hun sig ansvaret for sine 2 nevøer, Anton og William. Michaels søn Mark står overfor en skilsmisse og et sted at bo, han låner Michaels lejlighed, og Lisbeths hus i Eberts Villaby i Sundby på Amager får endnu en beboer. 


AT TURDE OG AT VÆLGE /Kierkegaard


Michael's kollega Birger fortæller dagligt om den positive indvirkning, det har haft på sønnen Nikolaj, at denne har fået job på Autoværkstedet efter endt praktik, og hvordan han roses til skyerne af mekanikeren Mark. En dag da han rengører en varevogn, finder han et skjult rum, men Mark slår det hen med, at det bruger chaufførerne til indsmuling af cigaretter og spiritus. Endnu et rum findes, denne gang lidt størrere og det får konsekvenser for Nikolaj.

Jeg simpelthen elsker Marianne, hun løfter bogen en ekstra tand og giver bogen en ekstra ⭐ Jeg kunne sagtens forstille mig Karen-Lise Mynster som Marianne i en "Barnaby"- lignende TV serie.  😊 


Jeg havde ikke læst andet af forfatterparret, da jeg gik igang, så det var med en nysgerrig "jomfruelighed" jeg begyndte. Sproget flød fra start til slut, og bogen fangede fra starten, men.. så tabte den mig alligevel lidt.

Jeg havde svært ved at holde rede i plots, delplots, hvad var hvad ? Tog mig selv i at tænke, om jeg skulle holde en pause fra helt at læse en rum tid (ohh skræk og rædsel)
En flettet julestjerne dukkede op for mit indre, 4 strimler papir der skal foldes, føres ind imellem hinanden, uoverskueligt, men med flot resultat. Og så var jeg tilbage på sporet, det var jo en genial handling, de 4 strimler gav mening.  


Forfatterparret skal dog lige have et smæk over fingrene for research.
Lisbeth og Michael smører madpakker under fodboldkampen Danmark - Island lørdag d. 12. juni 2021. Med mindre drengene, William og Anton, går i søndagsskole, så er det en lille fejl 😊


På skalaen 1-5,

giver jeg 4