At læse er at leve

"DJÆVLEN, DU KENDER" af Lisa Holmfjord


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren


HAN KOM JO FRA KOMMUNEN


Celine er skilt fra Henrik, sammen har de datteren Lærke.
Julie's tidligere kæreste Morten sidder i fængsel, sammen har de sønnen Mads.

Henrik er tilknyttet Julie som familievejledende psykolog af Tårnby Kommune.

Henrik har frataget Cecilie datteren. Han har gennem alle deres år sammen kørt psykisk terror på hende, og hun lever nu i daglig angst for hans trusler om, at hun aldrig vil få sin datter at se igen.


Linda er "frataget" sin stilling i PET, som Dronningen personlige livvagt. Hun har haft et forhold til den gifte og kommende politidirektør, og da det ser ikke godt ud på hans CV, flyttes hun til Station Amager, der ligger i Tårnby Kommune. Her får hun makkeren David.


Henrik er yderst charmerende, men under overfladen lurer ondskab. Han går ikke af vejen for at  bruge sit job i kommunen til at manipulerer og true de enlige kvinder, hvis sager han tilknyttes. Han udviser klart psykopatiske træk, og det koster Cecilie dyrt, at hun er den eneste, der indtil nu, har turde konfronterer ham.

Men snart er Cecilie ikke så interessant for Henrik, og han kaster sig over Julie, med samme agenda. Gør hun ikke, hvad han siger, så indberetter han hende, og sønnen vil blive tvangsfjernet.

 

Linda involveres følelsmæssigt, da hun på en rutineundersøgelse af en anmeldelse om voldtægt, møder Julie, og egenrådigt sætter hun nu alt ind på, at undersøge anmeldelsen af Henrik, og få ham fanget i sit eget løgnagtige spind. 


"HOLD KÆFT ER DET DIN FØRSTE GANG ?

DET SKULLE DU HAVE SAGT, SÅ HAVDE JEG VÆRET BLIDERE"


At kende området hvor handlingen foregår, giver læsningen en hel anden mening. Jeg har boet på Sirgræsvej i Lufthavnsparken, min lille familie bor i Skottegården, min svoger arbejder på Kastrupgårdskolen, nu bor jeg dog i Tårnby-delen af kommunen. 

Og så har jeg har været gift med en mand med stort set samme psykopatiske træk som Henrik.


Forfatteren har været leder af Danner-stiftelsen, og har måske mødt Cecilie og Julie, det gør i min optik, hendes beskrivelse og indsigt i kvindernes oplevelser meget mere klar og tydelig. Og Henrik kunne heller ikke være beskrevet bedre, jeg fik helt kuldegysninger, hver gang han let berørte Julies arm, og rykkede tættere på hende i sofaen. Og vred, når han truende beordrede hende til at finde pasning til Mads.

Linda er indbegrebet af kvindechauvinist. Hun er aggressiv, vred og ikke særligt elskelig. Hun kører egenrådigt sin efterforskning, og nej, jeg syntes heller ikke hun er særlig sympatisk. Hvis dette skal være en serie, håber jeg forfatteren finder en anden efterforsker.


Det er en psykologisk thriller om magtmisbrug. Om den blinde tro på at hjælpen er nær, når nøden er størst. Om fysisk og psykisk overgreb; den blinde tro på, at det nok skal blive godt igen.

Om svigt; for du bliver ikke hørt, men glemt i en bunke. Og pludselig er det for sent.


Bogen gives + 1⭐ for at foregå i mit "hood"


På skalaen 1-5,

giver jeg 4