At læse er at leve

"DE STUMME PIGER"  af Steffen Jacobsen


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.
Forfatter og udgivende forlag er ikke vendt tilbage på min kontakt via mail og Instagram.


 RESPONDERAY - Der var ingen anden tilladelig vej


Efterforsker Tanya Nielsen må tage hjem fra et bryllup efter opkald om, at der er begået et drab i et koloniehavehus i Ravnsnæs. Den dræbte er serievoldtægtsmanden Gordon Nimb, som netop er prøveløsladt efter afsoning af 7 ud af de 10 år givet ved domsudmålingen. Drabet er yderst bastialsk, og det umage makker par Kadeem og Tanya teames op, efter anmodning fra højere sted i politiet. I kolonihavehuset finder man også offerets kæreste Mila Brandis, hun er i live men stærkt medtaget.
Mila er narcissistisk ud i det grænseoverskridende, og ikke særlig samarbejdsvillig.


Kadeem, og Tanyas ex-kæreste politikommisær Johan Nordstrand, har været teamet omkring en drab- og voldtægtssag, hvor offeret, der blev fundet i en skibscontainer, var en 13 årig pige Rose. Drabsmanden blev ikke fundet, men Johan har aldrig sluppet sagen, han er overbevist om, at offerets banemand er Gordon Nimb. Johan er sygemeldt, og med en afhængighed af alkohol, sidder han i sit palæ alene. Tanya har aldrig fået en afklaring på, hvorfor deres forhold endte, og i sin søgen på opklaring af drabet, opsøger hun Johan, med mistro og knust hjerte.

Sagen trækker tråde ud til narkomiljøet, S/M, til tidligere ofre for voldtægt og de stumme piger.
Men hvem er de stumme piger ? Tanya får uventet hjælp, men må i sidste ende opklarer drabet på egen hånd.


Religion,selvtægt, uligevægt, hybristophilisme, kunst og stumme piger, det hele kædes sammen i en uforudsigelig opklaring. 


Forfatterens lægefaglige uddannelse skinner klart igennem flere steder i bogen, om det er en fordel eller ej, må være op til dig selv at vurdere. 
Hæsblæsende læsning, trods jeg havde lidt start vanskeligheder. Blev lidt træt af at læse om Johans slægtshistorie. Men en Nordic Noir bog der klart kan anbefales. Jeg har ikke læst andre af forfatterens bøger, men de skal da helt klart have en chance.


På skalaen fra 1-5,  
giver jeg 3⭐ .