At læse er at leve

"BLODOFFER" af Jesper Marcussen


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


THOMAS FALDT I GRYDEN MED BIBELLÆSNING SOM BARN.

DET HAR VACCINERET HAM MOD ENHVER FORM FOR TRO OG OVERTRO


Den danske tysklandskorrespondent Thomas Berg, er inviteret på ferie hos sin gode ven, eksentrikeren David Wagner. Thomas glæder sig til en uge med ren og skær afslapning, men allerede ved sin ankomst fornemmer han, at det langt fra bliver en afslappet ferie.
David er fascineret af det paranormale, det okkulte, men lider af agorafobi, angsten der sætter ham "ude af spil" omgivet af mange mennsker, så denne aften hvor han kan få følgeskab, inviterer David, Thomas med til en spiritistisk seance i Berlin med illusionisten Max Callister.

Under seancen falder Max Callister om, og i faldet når han, at hviske nogle ord i David's ører.


Samtidig i Sandrum, på pigekostskolen Katrinheim, er pigen Lea forsvundet. Flere mystiske observationer omkring forsvindingen sender Petra Wulf, drabskommisær og tværstatslig konsulent fra Berlins politi, til efterforskningen. Det er ikke første gang, at en pige er forsvundet fra kostskolen.

Også David og Thomas tager til Sandrum. Katrinheim var nemlig Max's barndomshjem, og hans mor Allison Callister var en kendt spiritist, søgende ud i det okkulte. 

David håber, at kunne hjælpe politiet, og selv søge efter svaret på det, Max hviskede i hans ører. 


Den Røde Dame spøger, lyde om natten, borde der bevæger sig, og Petra der indhentes af fortiden på godt og ondt. Er der mere mellem himmel og jord ?


JEG VIL BLIVE TIL EN HARE

MED SORG OG SUK OG MEGEN FARE

OG JEG VIL GÅ I DJÆVLENS NAVN

JA TIL JEG KOMMER I HJEMMETS FAVN

OG JEG VIL BLIVE TIL EN SNOG

I SKOVENS MØRKE RO

OG JEG VIL KRYBE VÆK VED GRY

DER HVOR DYRET SØGER LYI folkeskolen skrev jeg en stil om satanisme, og læste lidt af "The Satanic Bible" af Anton LaVey. 

Satans Bibel er interessant, fordi den rummer et radikalt opgør med religion, med hykleriet og forløjetheden hos dem, der mener at have patent på at fortolke og administrere det kristne budskab.

Religion mod religion, som den krig der foregår endnu i dag, er mine ord.

https://www.netspirit.dk/emner/spiritualitet/satanisme/


De forsvundne piger har alle været forældreløse, det og fascinationen af det spirituelle kan måske have en sammenhæng, at være sammen om noget, et fællesskab, en tryghed, som man ser feks. i bandemiljø. Hvis man ikke selv har rod, må man gribe efter de der er. Eller er det blot tilfældigheder ? 


"Blodoffer" lagde jeg fra mig flere gange. Men jeg giver aldrig op, det mener jeg ikke, at man kan som anmelder. Og godt og vel 1/2 inde i bogen, kunne jeg ikke lægge den fra mig. Et plot og en slutning der er uforudsigelig gør, at jeg kun kan anbefale at læse "Blodoffer" selvom, den virker træg i starten.


"Blodoffer" er andet selvstændige bind i Wildenbruch serien, nr. 3 er på vej.


På skalaen 1-5,

giver jeg 3⭐