At læse er at leve

"BLINDE ØJNE" af Michael Iversen


Udgivet på FORLAGET FORFATTERSKABET


Bogen er givet mig som forlagseksemplar.
Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren eller forlag.


"INGENTING ER, SOM DET SER UD.

HVIS MAN REGNER MED, AT TINGENE ER PÅ EN BESTEMT MÅDE, SÅ ER DET DET ENESTE, MAN SER.

SELEKTIV OPMÆRKSOMHED"


"Han løb og løb, jagtede, råbte, og så faldt han"  Tidligere Chefefterforsker David Berg vågnede badet i sved, han kigger på hustruen Laura, der ligger der og sover ved siden af ham. Som alle de andre nætter manøvrer han sig fra seng til kørestol, og triller ind i stuen. Og med en flaske whisky og et glas, kører han ud på altanen.

Intet var som før, her kunne han kontrollere alt, havde styr på alt, hvad han foretog sig. Laura, der er uddannet psykiater, kaldte det, MYKOLOGISK CEREBRUM (champignonhjernen). 
Og nu sad han der. I jagten på en seriemorder var han kravlet op på et stillads. Stilladset var kollapset, og den efterfulgte formodede morder og David faldt begge ned og ned og.... 


Og når han sidder der, mismodig, træt af livet som krøbling, usikker på sin mandighed, ude af kontrol over alt andet end sine morfinpiller, der ligger trygt i lommen, kigger Laura bedrøvet på ham. Ligeledes er hun opgivende, hendes elskede mand er væk.


Og så står Peter, hans tidligere kollega, pludselig i døren. Et nyt mord er begået med samme modus operandi som seriemorderens, og meget mod sin vilje, vender David tilbage til Drabsafdelingen som konsulent.


"NÅ, DET MÅ SGU DA VÆRE GODT FOR SÅDAN EN GAMMEL CIRKUSHEST, AT VÆRE TILBAGE I MANEGEN IGEN, IKKE?"

"Blinde øjne" er forfatterens debutroman, og jeg må give ham et ekstra 🌻for, at have styr på fakta omkring psykologi, menneskets kropreaktioner og sindets især. Men havde det ikke været for min uddannelse og personlige erfaringer indenfor området, psykologi, var jeg som læser "stået af".
Der bruges al for megen beskrivende faktuel lærebogsviden, medicinske udtryk og lægelatin. Mine egne lærebøger måtte frem.
For læseren havde det været ideelt, hvis der havde været henvisninger til en ordliste bagerst i bogen.


Det er tung læsning, sorry. Og det gør ikke læsningen bedre af, at kapitelerne ikke er "ens", at der ikke er en form for overgang, symmetri. 


Men så skifter alt, CEREBRUM manipuleres, og jeg får bogen limet fast, læser den færdig på under 24 timer.

Forfatteren giver os læsere en hæsblæsende og uforudsigelig afslutning.


Læselysten giver 3/5 🌻🌻🌻