At læse er at leve

"BIBLIOTEKSMORDET I HASLEV" af Else Lefmann


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren."BØGER VAR BEDRE END COMPUTERE. DER VAR BILLEDERNE STØRRE, OG HAN KUNNE RØRE VED BØGERNE OG BLADRE I DEM, OG SÅ KNITREDE DE SÅ GODT"


Sigrid flytter fra Frederiksberg til Haslev, hvor hun har fået job på byens bibliotek i børnebogsafdelingen. Her skal hun arbejde sammen med Mads og Charlotte. Med flytningen og det nye huskøb, håber hun, at kunne starte et nyt liv i byen, efter bruddet med sin mangeårige kæreste Henrik.

Allerede på de første dage i huset, møder hun begge sine naboer. Fritz byder hende velkommen med brød og salt, så hun aldrig kommer til at mangle mad på bordet, forklarer han, og Jens kommer med vin, som de nyder sammen. Begge naboer virker meget imødekomne.


På gåtur i området næt biblioteket, Præstelunden, finder Sigrid en tidlig morgen liget af en ung mand.
De lokale betjente må indhente forstærkning fra Næstved, da de har mistanke om, at det kan være et drab.

Efterforsker Pernille Markussen, Brix, Christian mfl. ankommer og sætter straks igang med efterforskningen.
Den drabte er den unge murerlæring René Larsen,han er kendt af det lokale politi for små overtrædelser, og bor hjemme ved sine forældre.


På biblioteket sidder den 10 årige Sebastian dagligt. Han laver lektier, tegner og læser biblioteksbøger. Sebastian sidder samme sted hver dag ved vinduet, herfra kan han se, når hans mor kommer efter arbejde for at hente ham.

Bibliotikarerne kalder ham "den specielle dreng". Men en dag er Sebastian væk, han kommer ikke på biblioteket som vanligt. Hvor er han ? Har det noget med drabet at gøre ? Og hvem drabte René Larsen ?


NEJ NEJ NEJ 

Jeg er ikke forfatter, jeg er læser og blogger.
Men denne blogger tænker, om det måske var bedst ikke at anmelde bogen, og blot skrive undskyld til forfatteren. For mage til dilettantisk uprofessionel bog har jeg ikke læst længe, undskyld undskyld

"KIM" og "JAN" bøgerne, når bogen her ikke engang på højde med. Ja, jeg ser ikke denne bog som en krimi i kategorien "voksen", måske man rent faktisk kan finde den i afdelingen for børne- og ungdomsbøger.


Beklager men ingen ⭐ herfra.