At læse er at leve

"ALT DET ØJET IKKE SER" af Poul Erik Larsson


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


Fra bogen:
"Kan du mærke, hvordan nettet begynder at stramme sig, dit perverse svin ? Nu er det kun et spørgsmål om tid, inden du bliver stillet til ansvar for dine ugerninger! Alle ikke mindst dine nærmeste skal få at vide, hvilket menneskeuhyre du er!"


Anders Christensen er ikke kommet hjem efter en nattevandringstur, og hustruen Jannie kontakter derfor Nordsjællands Politi. Da der samtidig er fundet ligdele i Øresund og de identificeres som manden, er det nu ikke længere en efterlysning, men et drab.

Anders har af flere gange fortalt Jannie om et efterladt hus, som han er gået forbi på sine "lufteture" med hunden Nalle, men samme aften som han forsvinder, fortæller han, at der er aktivitet omkring huset.
Politikommisær Noah Silverwood og vicepolitikommisær Alex Lerche tager ud til huset, her møder de beboerne og gennemgår huset. Beboerne forekommer Noah og Lerche lidt mistænksomme, og beslutter sig for at overvåge huset. Da beboerne forlader det, tager de lidt uortodokde metoder i brug og bryder ind i huset via kælderen. Her finder de tydelige blodplamager, men inden de får gjort yderligere, vender beboerne retur og sætter ild til huset.
Kan det have noget med Anders at gøre ?


Sideløbende efterforskes 2 sager om forsvundne piger. Den ene uopklarede sag er 3 år gammel, pigen Agnes var 5 år, da hun forsvandt fra sin børnehave. Den nye sag omhandler pigen Isabella, der ikke er kommet hjem efter skole.


Endnu et mord, og et til.

Noah Silverwoods kærestes søn, Kasper, terroriseres af 2 drenge i skolen, og der er problemer på hjemmefronten med Kaspers far, som vil have forældremyndigheden.
Kollegaerne modarbejder hinanden, handler på egen hånd, og chefpolitiinspektøren Tom Lund ser bare på.

Hænger alle disse hændelser sammen ?


Og så er der Benny Larsen, Ricardo Hartvig, Trine Fassbinder, Wagner, Carlos Llorente, Thomas Fenger, Niller, Pusher Bamse, Christina Meye, Daniel Forsmann, Steffen Larsen... Persongalleriet fortsætter i det uendelige.

Jeg har ikke læst nogle af forfatterens bøger før, så det var med kaffe, mageligt sat i sofaen med katten ved min side, at jeg gik igang. Det er altid en fornøjelse at møde en ny forfatter.
Og bogen blev læst på, de snart sædvanlige, under 20 timer. Når det så er skrevet, så giver jeg mig selv 1 ⭐ for, at have læst bogen. Nej, den er ikke dårlig, men der foregår for meget.
Hændelserne kædes godt sammen, dog er der en del fejl og løse ender. Jeg skyder ikke på forfatteren, lektøren, korrekturlæseren, forlag eller ebogs forlag, men i min anmelderoptik kunne en del være gjort bedre.
Forfatteren er så absolut ikke afskrevet, jeg skal helt klart da læse om Hampus og Morten Falck, og kommer der en ny Noah Silverwood, skal den også læses.

På skalaen 1-5,  
giver jeg 3 ⭐