At læse er at leve

"A-MØRKET LYVER ALTID" af Lars Thomassen


Anmeldelsen er udtryk for min egen mening, og ikke påvirket af forfatteren.


"Den rose fin og lilleHar dejlig duft og skær,Den lyse for os villeOg sprede mørket her.I sandhed mand og Gud,Af syndens nød og pineHan nådig hjalp os ud."

"En rose så jeg skyde" af Michael Praetorius og Søren Birch


Den tidligere politikommisær Asger "Aske" Hartvig tjener lidt ekstra til dagen og vejen som handyman.

Denne dag er han hyret til et job på Sundsgård, som de nye ejere er igang med at få renoveret.  Der skal lægges nyt gulv i en tilbygning til laden, men da Aske går i gang med at bryde det gamle gulv op, finder han en lem i gulvet. Om det er nysgerrighed eller "detektiven" i ham, ved han ikke, men han åbner lemmen, og her mødes han af synet af et skelet, der ligger på gulvet i, hvad der ligner et beskyttelsesrum.


For over 30 år siden forsvandt 2 unge piger. Sporet efter dem endte blindt, men i kælderen finder politiets teknikere DNA spor, der med stor sandsynlighed kan være fra dem. 


Askes tidligere kollega og mangeårige ven, Iben Brahms, sættes på sagen. Hun er efterforskningsleder i det nyoprettede Rejsende Efterforskningsteam, RET. Iben får overtalt Aske til at starte i politiet igen som konsulent for RET. Og da et drabsoffer findes ved en legeplads med samme DNA-spor som i kælderen, viser det sig, at være en god idé. 


SAVN - SMERTE - SVIGT


Fra side 1 var jeg klar over, at jeg ikke kunne slippe bogen. Tryllebundet i den gys og gru der udspiller sig i handlingen, blev jeg siddende i sofaen i 5 timer og læste. 
Plot og delplot kædes fantastisk godt sammen, og slutningen er uforudsigelig.

Det er en krimi om "en ulv i fåreklæder", om forældre- og kønsroller og om Isabella. 

Og nu tænker du, hvem er Isabella ? Det syntes jeg, du skal læse selv. 

Men du skal have lidt "is i maven", især hvis du er mand.

SPOILER: Tankerne ledets hen mod Elisabeth Fritzl og Natascha Kampuch sagerne. Elisabeth, hvis far holdt hende fangen i 24 år, og hvem hun fik 7 børn med.


På skalaen 1-5,

giver jeg 5